Річний звіт ГО «Медіапростір Україна» - 2020

Річний звіт ГО «Медіапростір Україна» - 2020

Громадська організація «Медіапростір Україна» зареєстрована та розпочала свою діяльність в серпні 2017 року. У 2020 році через карантинні обмеження робота більше відбувалася онлайн.

Робота у місті Дніпро

Продовжено роботу зі створення медіа-карти місцевих та регіональних ресурсів. Узагальнено та опубліковано медіа-карту Луганської, Донецької, Дніпропетровської та Харкова.

Проведено аналіз ресурсів Харківської, Запорізької, Херсонської та Сумської областей, інформацію буде опубліковано у 2021 році.

Ведеться робота двох сторінок в соцмережах «Мой город – Днепр» та «Дніпро.Інфо», де публікуються новини Дніпра та області на основі щотижневого моніторингу місцевих ЗМІ.

В січні 2018 року створено Відокремлений підрозділ громадської організації «Медіапростір Україна» у Луганській області. Осередком підтримано низку проектів на Луганщині. м.Сєвєродонецьку.

Робота у Луганській та Донецькій областях

В партнерстві з ГО “Луганський прес-клуб” проведено опитування журналістів Луганської та Донецької областей щодо проблем та потреб у роботі та навчанні. Підготовлено аналітичний звіт, який поширено серед журналістів та громадських об’єднань.

Надано медійну підтримку заходам громадських та міжнародних організацій. Інформація про заходи розсилалася в місцеві ЗМІ, відео розміщено на YouTube-каналі організації.

Активізовано роботу сторінок “Луганщина.Інфо" та “Донеччина. Інфо”, де публікуються новини на основі щотижневого моніторингу місцевих ЗМІ.

Реалізовано проект “Створення дискусійного інтернет-майданчику для журналістів та громадських активістів Луганської області "Медіапростір-онлайн" на базі платформи ZOOM” за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру, який адмініструвався ІСАР “Єднання”. Проєкт направлений на об’єднання журналістів та громадських активістів Луганської області задля подолання проблем, викликаних карантинними заходами у зв’язку з коронавірусною інфекцією. В рамках межах створено Інтернет-майданчик, за допомогою якого журналісти спілкуться онлайн. За допомогою опитувань, онлайн-дискусій він допоміг узагальнити проблеми редакцій та журналістів, та скласти план щодо їх подолання. Крім того, в рамках проєкту проведено воркшопи онлайн, які дозволили журналістам, блогерам та активістам Луганської області обмінятися досвідом щодо роботи онлайн, управління редакцією у режиму віддаленої роботи співробітників, користування онлайн-інструментами.

Активісти організації взяли участь у заходах, організованих журналістськими та міжнародними організаціями, в тому числі Шостий Донбас Медіа Форум, Форум “Життя на межі миру. Громадські ініціативи змінюють життя українських громад”, “Життя без обмежень”.

Створено спільноту активних журналістів Луганської області. Це люди, які не просто пишуть, а зацікавлені в розвитку своїх громад, активно співпрацюють з місцевими активістами, а також готові стати партнерами громадських, благодійних та міжнародних організацій. Ознайомитися можна на сторінці —Журналісти Луганської області. Доєднатися до спільноти можна в будь-який час. Для цього потрібно заповнити форму.

Схожі статті:

НовиниВідкритий конкурс на проведення ворк-шопів для журналістів Луганської області

НовиниПредставники та представниці громадськості та місцевих ЗМІ Луганщини запланували плідну співпрацю

ТВ 478 просмотрів