Річний звіт ГО «Медіапростір Україна» - 2019

Річний звіт ГО «Медіапростір Україна» - 2019

Громадська організація «Медіапростір Україна» зареєстрована та розпочала свою діяльність в серпні 2017 року. У 2019 році активно працював центральний офіс, зареєстрований у м.Дніпро.

Робота у місті Дніпро

Створено медіа-карту Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської областей. Карту частково опубліковано на сайті ГО «Медіапростір Україна» у 2019 році. Інформацію по Дніпропетровській та Харківській області буде опубліковано у 2020 році.

Ведеться робота двох сторінок в соцмережах «Мой город – Днепр» та «Дніпро.Інфо», де публікуються новини Дніпра та області на основі щотижневого моніторингу місцевих ЗМІ.

В січні 2018 року створено Відокремлений підрозділ громадської організації «Медіапростір Україна» у Луганській області. Осередком підтримано низку проектів у м.Сєвєродонецьку.

Робота у місті Сєвєродонецьк

В рамках проекту «Розвиток Луганського прес-клубу» в партнерстві х ГО “Луганський прес-клуб” проведено опитування журналістів Луганської області щодо проблем та потреб у роботі та навчанні. Підготовлено аналітичний звіт, який поширено серед журналістів та громадських об’єднань.

Надано медійну підтримку заходам громадських та міжнародних організацій. Інформація про заходи розсилалася в місцеві ЗМІ, відео розміщено на YouTube-каналі організації.

Активізовано роботу сторінку у ФБ «Луганщина.Інфо», створено сторінку “Луганщина.Инфо”, де публікуються новини Луганської області на основі щотижневого моніторингу місцевих ЗМІ.

Реалізовано проект “Культурна спадщина Львівщини”, в рамках якого створено матеріали про культурне життя м.Львів.

Ініційовано акцію “Книжкова полиця”, в рамках якої активісти громадських організацій обмінювалися книжками,виданими в рамках різних соціальних проектів. На базі партнерської організації CityHub створено полицю для постіного обміну книжками.

Ініціативна група взяла участь у проекті UNRPP – Тренінги “Робота з медіа для громадських активістів”, в рамках якого активісти Луганської та Донецької областей отримали практичні навички взаємодії зі ЗМІ та журналістами, навчались формуванню візуального образу своїх організацій в мережі Інтернет та на існуючих онлайн-платформах, складанню власних медіапланів.

Схожі статті:

НовиниВ Сєвєродонецьку обговорили проблеми зелених зон

НовиниДецентралізація на Луганщині

НовиниДитячі майданчики в Сєвєродонецьку