Звіт ГО “Медіапростір Україна” за 1 квартал 2022 року

Звіт ГО “Медіапростір Україна” за 1 квартал 2022 року

У лютому ГО “Медіапростір Україна” змінила напрямок діяльності, враховуючи військовий стан в Україні, пов'язаний з російським вторгненням.

 

В січні 2022 року проаналізовано роботу за 2021 рік, проведено сесію з журналістами та громадськими активістами щодо активної взаємодії. Підготовлено меморандум співпраці.

В лютому активісти організації взяли участь у серії заходів з розвитку молоді на Луганщині.

Плани змінилися після 24 лютого 2022 року.

З 24 по 28 лютого проведено опитування журналістів та громадськості щодо можливих наслідків у роботі організації, житті на територіях, охоплених активними бойовими діями та розглянуто можливість евакуації.

З 28 лютого по 7 березня проведено моніторинг допомоги в Україні, яка надається жителям, які виїхали з місць активних бойових дій. Матеріали узагальнено та розповсюджено по всім доступним каналам інформації. Робота в цьому напрямку продовжується.

З 7 по 14 березня проведено аналіз можливостей для переселенців у місті Дніпро за допомогою ініціативної групи “Термінова допомога”.

15 — 16 березня створено гуманітарний центр “Термінова допомога”, який веде інформаційну роботу щодо надання населенню областей, охоплених активними бойовими діями, інформації щодо можливостей евакуації, поселення у місті Дніпро, перевезень по місту до місць поселення, супроводження до місць виїзду з міста.

Оглянуто приміщення, які умовно підходять для майбутніх притулків для переселенців.Знайдено приміщення, яке відповідає існуючим санітарно-гігієнічним та безпековим нормам в умовах військового стану в країні.Прийнято рішення шукати грантові конкурси для запуску пункту тимчасового розміщення ВПО, аби забезпечити стійкість роботи пункту.

Приймаючи людей з місць активних бойових дій, сформульовано перелік основних потреби населення. Це продукти харчування, ліки, лампи з акумуляторами, power банки, грілки, засоби очищення питної води, опалювальні пристрої, корм для тварин, санітарно-гігієнічні засоби.

Потреби людей, які переїхали до нових місць проживання: ліжка, розкладачки, матраци, подушки, ковдри, постільна білизна, одяг, продукти харчування, корм для тварин.

Потреби людей, які виїзджають за кордон: продукти харчування, корм для тварин, переноски для тварин, а також інформаційні: як обрати країну, які документи потрібні, оформлення документів на тварин.

Вся робота ведеться за допомогою активістів організації, внесків активістів, волонтерів та партнерських організацій.

Організація шукає партнерів та однодумців щодо створення пунктів тимчасового перебування ВПО у місті Дніпро на базі партнерських підприємств.

Для довідок, пропозицій та партнерства звертайтеся за телефоном +38(068)8661238, E-mail: mediaprostir-ukr@ukr.net

Схожі статті:

НовиниКол-центри для переселенців. Закарпатська область

НовиниДе зупинитися переселенцю в Україні зараз

ПублікаціїПошук житла в Україні під час війни

ТВ 440 просмотрів