Журналісти/ки обговорювали співпрацю з громадськістю

Журналісти/ки обговорювали співпрацю з громадськістю

8 листопада відбулося обговорення підсумків проєкту “НГО та медіа: новий формат співпраці”. В заході взяли участь журналісти/ки, які брали участь в проєкті, представники/ці громадськості та міжнародних організацій.

Проект був направлений на покращення інформаційного середовища щодо висвітлення проблем соціально вразливих груп населення та діяльності громадських організацій у змінах в житті громад шляхом проведення ворк-шопів з журналістами місцевих ЗМІ та підготовки інформаційних матеріалів, а також покращення взаємодії журналістів місцевих ЗМІ та громадських активістів.
В межах проєкту проведено чотири воркшопи “Формати онлайн-видань”, “Толерантна журналістика”, “Розвиток суспільства та гендерна рівність”, “Інклюзивне суспільство”, які допомогли журналістам більше зануритися в тематику та скласти план публікацій.
Журналістами/ками підготовлено 10 відео та 37 публікацій в рамках розробки тематичних інформаційних хвиль, взагалі більше 60 публікацій в ЗМІ та соцмережах.

Окрім того, проєкт допоміг згуртуватися, зазначили журналісти/ки у своїх коментаріях.

“Жаль, що це проєкт вже закінчується, бо він нас так здружив. Кожного тижня спілкувалися, в нас були навчання і організаційні питання. І я зрозуміла, що ми працювали, як для мене, одна команда. Дякую за цю можливість відчувати себе в такому ритмі і працювати над такими важливими темами, на які звичайно в редакціях не вистачає ні часу, ні ресурсів. Саме цей проєкт нас мобілізував, і ми почали шукати героїв, почали шукати ці теми, — зазначила Марина Животкова, редакторка сайту “Троїцьке.Сіті, — Щодо воркшопів, хотілося б сказати що починала з основного, з того, якже нам журналістам спілкуватися з громадськими організаціями. Як знайти точку, яка нас об'єднає. Бо робимо ми майже одну справу. Після того, як у нас вийшов матеріал Вікторії кайдаш про громадську організацію, нас запросили до себе вже у новий проект по Covid, як інформаційне супроводження. І це вперше за час їх існування, від того, як вони були створені, І це саме дружнє спілкування, коли ми йшли назустріч, не чекали, коли вони нас запросять. І саме цей проєкт був тим поштовхом, що ми почали спілкуватися. Також ми пройшлися дуже глибоко по темі інклюзії, пропрацювали словники, які, скажемо чесно, ми у своїх редакціях, не всі відпрацьовували. Дякую ПРООН, що надали нам таких тренерів. І ще хотіла сказати, що мені дуже сподобалася така робота, і в процесі роботи ми виявили бажання такі зустрічі з командою, і залучати інших, і щоб далі свої напрацювання розвивати”.

“Для нас це перший досвід участі у подібних проєктах. І я бачу, скільки відкриттів було в цій темі, і тепер, дякуючи проєкту, я бачу, скільки в нас важливих тем ще є в громаді, — зазначила Яна Величко, редакторка сайту Креміншина, — В ході воркшопів ми дізналися про інклюзивних громадських радників, і такиє в нашій громаді. В темі інклюзії для мене було багато чого нового”.

“Коли є проєкт, є стимул робити щось нове, знайомитись з новими людьми, яких раніше ми не помічали, та темами, над якими раніше не замислювались, тому для нас проєкт був корисний, — зазначив Володимир Заруба, кореспондент сайту Попасная.Сіті, — Ми знайшли нових героїв, познайомились з новими людьми, і ми бачимо, що люди у закладах, з якими ми працювали, дуже раді. Було б дуже гарно, якби ми створили таку коаліцію по роботі в нових для нас темах”.

За відгуками журналістів/ок, завдяки проєкту вони поповнили свій словник щодо фенімітивів та слів, які ідентифікують людей з інвалідністю, використання фенімитивів, дізналися більше про життя людей з інвалідністю та діяльність інклюзивних громадських радників, про інлюзивну освіту, про роботу центрів реабілітації та метод іпотерапі, про діяльність громадськості в сфері громадської безпеки, тощо.

“Ми вважаємо, що треба вчитися протягом життя, цікавитися сучасними трендами, тим, що відбувається в суспільстві, що несе реформування. І міжнародна спільнота також. І більше приділяти увагу історіям успіху, історіям розвитку, — зазначила Ганна Борова, радник з питань соціальної єдності та примирення ПРООН.
Захід відбувся в межах «НГО та медіа: новий формат співпраці».

Для довідки:
Проєкт «НГО та медіа: новий формат співпраці» реалізується ГО «Медіапростір Україна» за технічного адміністрування ЗУРЦ у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.


 

Схожі статті:

НовиниВ Сєвєродонецьку обговорили проблеми зелених зон

НовиниДецентралізація на Луганщині

НовиниДитячі майданчики в Сєвєродонецьку