Відбувся воркшоп "Інклюзивне суспільство.Луганщина"

Відбувся воркшоп "Інклюзивне суспільство.Луганщина"

5 серпня відбувся воркшоп для журналістської спільноти та громадськості Луганської області, присвячений інклюзивному суспільству.

У заході взяли участь Ганна Борова, радниця з питань соціальної єдності та примирення ПРООН та Андрій Жидков, радник громадської ради радників Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Ганна Борова ознайомила учасників із новітніми практиками у сфері інклюзії на Луганщині та з діяльністю інклюзивних радників.

Андрій Жидков поділився інформацією, корисною для створення журналістських матеріалів. Учасники заходу дізналися про правові основи захисту прав осіб з інвалідністю. Ознайомилися із нормативними документами щодо архітектурної доступності, термінологією в галузі прав осіб з інвалідністю, з основами нозології та особливостями, концепціями та принципами універсального дизайну. Поспілкувались про інформаційну доступність та результати моніторингу доступності в громадах Луганщини, також обговорили бриф зі SCORE по напрямку “Люди з інвалідністю”.

Захід відбувся в межах проєкту «НГО та медіа: новий формат співпраці», в ході якого передбачена підготовка інформаційних матеріалів журналістами для місцевих новинних інтернет-ресурсів про діяльність громадських організацій за напрямом покращення громадської безпеки, висвітлення життя вразливих груп населення та можливості допомоги їм.

Для кращого висвітлення цих тем, а також встановлення більш тісних відносин ЗМІ та ГО, організатори запрошують взяти участь активістів громадських організацій.

Наступна тема воркшопу “Гендерна рівність та розвиток суспільства”. Захід відбудеться онлайн з допомогою платформи ZOOM. Для участі у проєкті необхідно зареєструватися за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1X9KKfDYZSAHGuBEpGG2tr5tVDPc7lc-41uui744MuHY/

Для довідки:

Проєкт «НГО та медіа: новий формат співпраці» реалізується ГО «Медіапростір Україна» за технічного адміністрування ЗУРЦ у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Схожі статті:

НовиниПредставники та представниці громадськості та місцевих ЗМІ Луганщини запланували плідну співпрацю

НовиниЗапрошуємо на воркшоп "Розвиток суспільства та гендерна рівність"

НовиниЗМІ Луганщини обмінювались досвідом