У Сєвєродонецьку обговорили розвиток комунікаційної сфери

У Сєвєродонецьку обговорили розвиток комунікаційної сфери

У Сєвєродонецьку обговорили розвиток комунікаційної сфери, ЗМІ та співпрацю з міжнародними організаціями в контексті соціальної згуртованості.

За участю керівництва Луганської ОДА, представників Міністерства інформаційної політики України, місцевого самоврядування, журналістів і громадських активістів, з ініціативи Програми розвитку ООН в Україні 16 лютого під Сєвєродонецьку пройшов круглий стіл на тему «Основні тенденції розвитку комунікаційної сфери, ЗМІ та співпраця з міжнародними організаціями в контексті соціальної згуртованості в Луганській і Донецькій областях".

Відкриваючи захід радник ПРООН з питань примирення і соціальної єдності Ганна Борова зазначила, що метою зустрічі є обговорення проблем сфери комунікацій і ЗМІ в розрізі потреб журналістів, об'єднаних громад, недержавних організацій з метою сприяння соціальній єдності та побудові світу в громадах області. «Саме на таких заходах ми фіксуємо всі ваші потреби, складаємо звіти, на підставі яких потім приймаються рішення на які конкретні речі будуть спрямовуватися кошти міжнародних донорів», - сказала вона звертаючись до учасників круглого столу.

Директор Департаменту масових комунікацій Луганської ОДА Олександр Костенко розповів про роботу обласної влади з відновлення та розвитку українського мовлення на Луганщині. Він акцентував увагу присутніх на тому, що Луганщина тримає ще й інформаційний фронт проти РФ і від спільних зусиль влади, громадськості та журналістів буде залежати, чи залишиться цей фронт на кордоні України, піде далі на Захід. Також від подякував ПРООН за вагому допомогу Луганщині в розвитку громадянського суспільства.

Віктор Литвинов, завідувач сектором з питань інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України, у своєму виступі звернув увагу присутніх на той факт, що Луганщина - це єдина область в Україні, яка будує телевізійні вежі за рахунок обласного бюджету. Також він розповів про хід реалізації Стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу.

Керівник газети «Сільська Нов» і громадської організації «Калина прес» Марина Животкова розповіла про те, що в Троїцькому районі український контент в телевізійному і радіоефірі майже витіснений телерадіомовленням з РФ. Вона зазначила, що запуск місцевого малопотужного радіомовлення на півночі області сприятиме соціальній згуртованості в громадах і запобігатиме інформаційній агресії з боку РФ.

В ході заходу була розгорнута дискусія з проблем, які існують в комунікаційній сфері, і заходи, які сприяють вирішенню цих проблем. Зокрема мова йшла про проведення просвітницьких заходів (медіа-школа) для журналістів і блогерів з «сірої зони».

В ході дискусії заступник голови Луганської ОДА Геннадій Іваненко зазначив, що матеріали, які готує Міністерство інформаційної політики повинні направлятися в усі медіа Луганщини. Він висловив упевненість, що співпраця між обласною, місцевою владою, громадськістю та представництвом ПРООН в Україні буде сприяти подальшому розвитку комунікаційної сфери, взаєморозумінню і соціальної згуртованості в громадах Луганщини.

Схожі статті:

НовиниВ Сєвєродонецьку обговорили проблеми зелених зон

НовиниДецентралізація на Луганщині

НовиниДитячі майданчики в Сєвєродонецьку

ТВ 663 просмотру