Семінар «Ініціатива прозорості видобувної галузі в Україні»

28 листопада 2016 року у м. Сєвєродонецьк відбудеться семінар «Ініціатива прозорості видобувної галузі в Україні».

Запрошуються журналісти.

Мета заходу - впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Луганській області. Учасники заходу ознайомляться з тим, які кроки вже пройшла Україна на шляху приєднання до Стандарту ІПВГ, які результати досягнуто в інших регіонах України, практичне значення ІПВГ для мешканців районів, де ведеться видобування.

На заході виступатимуть експерти з ІПВГ в Україні. Також до Луганської обласної військово-цивільної адміністрації направлені офіційні листи із запрошенням виступити на семінарі з доповіддю про заходи, які адміністрація провела та планує провести з метою інформування населення про ІПВГ.

Ініціатива щодо забезпечення прозорості видобувних галузей – ІПВГ (Extractive Industries Transparency Initiative, EITI) – це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, який на сьогодні запроваджено у майже 50-ти країнах світу. У рамках ІПВГ здійснюється перевірка (аудит) сум платежів, які сплачують видобувні компанії у вигляді обов’язкових податків, зборів та напрямків, по яким такі платежі використовуються урядом. Детальніше про ініціативу можна дізнатися на сайті: http://eiti.org.ua.

Завдяки впровадженню стандартів ІПВГ громадськість, держава і приватний сектор отримають доступ до інформації щодо наступних категорій, які на сьогодні є закритими: 1) сум податків та зборів, які до державного бюджету спрямовують щороку видобувні компанії; 2) дані про видобуті корисні копалини в країні в цілому та в кожному регіоні зокрема; 3) інформацію про дозвільні документи, ліцензії та власників видобувних компаній; 4) прозорість використання державою податків і зборів, отриманих від видобувних компаній; 5) інвестиції у соціальну сферу та інфраструктуру регіону (скільки витрачається на дороги, лікарні, школи, інші місцеві проекти), які є важливими для відновлення регіону.

Запрошуються представники громадських організацій, місцевої та обласної влади, видобувних компаній та ЗМІ Луганської області.

Умови участі: безкоштовно

Дата проведення: 28 листопада 2016 року

Час проведення: 15.00 – 19.00. Реєстрація учасників та вітальна кава о 14.00

Місце проведення: буде повідомлена зареєстрованим учасникам.

Для участі у заході заповніть, будь ласка, форму за посиланням https://goo.gl/forms/zRX62M3FLd2ZbVV73

або повідомте про участь за тел.: +38(093)393-02-31 або

e-mail: office@ppk.org.ua,

,Контактна особа – Тетяна Князєва.

Захід організовується Палатою податкових консультантів України в рамках реалізації субгранту проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Схожі статті:

НовиниВ Сєвєродонецьку обговорили проблеми зелених зон

НовиниДецентралізація на Луганщині

НовиниДитячі майданчики в Сєвєродонецьку

ТВ 607 просмотрів