Підсумки конкурсу журналістських робіт «ЖІНКИ ТА ЧОЛОВІКИ – ДОЛАЮЧИ СТЕРЕОТИПИ!»

Підсумки конкурсу журналістських робіт  «ЖІНКИ ТА ЧОЛОВІКИ – ДОЛАЮЧИ СТЕРЕОТИПИ!»

Конкурс для журналістів та блогерів «Жінки та чоловіки – долаючи стереотипи» проводився у рамках проекту «Рівність заради безпеки», що фінансується Європейським Союзом та виконується Українським жіночим фондом за участю Інформаційно-консультативного жіночого центру / Women's Information Consultative Center та Центру сприяння рівності Lygiųgalimybiųplėtroscentras (Литовська Республіка). Конкурс поводився з метою руйнування гендерних стереотипів та сприяння обізнаності суспільства про широкий спектр нових ролей, які жінки та чоловіки грають у житті. Сфокусувати погляд на рівних можливостях для жінок та чоловіків, які володіють рівними правами, можливостями та обов'язками в усіх сферах життя.

Роботи оцінювались у трьох номінаціях: стаття в друкованому ЗМІ, стаття (лонгрід) на інтернет-ресурсах, аудіо або відеоробота (аудіо або відео тривалістю не довше 30 хвилин). Оцінювання робіт відбувалося за такими критеріями, як відповідність тематиці конкурсу, дотримання стандартів журналістики, дотримання авторських прав, креативність. За кожним критерієм члени журі виставляють бали від 1 до 10. Переможця визначено за найвищою сумою балів.

До складу журі конкурсу Оксана Луньова, координаторка проєкту “Рівність заради безпеки”, заступниця голови громадської організації “Сєвєродонецька молодіжна рада”, Тетяна Вергун, журналіст, голова організації “Медіапростір Україна”, Максим Бєлін, журналіст, координатор по роботі зі ЗМІ організації “Луганський прес-клуб”, Олена Дорогавцева, координатор освітнього напрямку ГО «Освітньоправозахисна фундація «Правосвіт», психолог, соціальний педагог, Ірина Баришенко, голова організації “Євсуг діє”.

Результати оцінювання робіт з посиланнями на роботи-переможці.

У номінації «Стаття (лонгрід) на інтернет-ресурсах» перемогла — Ольга Найдьонова, та її робота Татусь-одинак зі Сватового вважає, що в Україні має бути статус «батько-герой»

У номінації «Аудіо або відеоробота» — Луїза Полякова та її роботаАРТ — КАФЕ «16 днів проти насильства»

У номінації “Стаття (в друкованому ЗМІ)” — Максим Друзюк та його робота «ВАЛЯ–АТОшница»

За результатами конкурсу організаторами було прийнято рішення ухвалити додаткову номінацію: «Гран-прі», у якій перемогла Марина Животкова. Члени журі одноголосно відмітили в її роботах творчий підхід та різноманітність ракурсів у гендерній тематиці.

Гендерна рівність у рекламі або Як подолати сексизм та наблизитись до європейських стандартів

Чи часто чоловіки обирають вчительську професію?

Що троїчани знають про фемінітиви

Об’єднала людей у одну громаду і вчить залучати інвестиції

Жінки у місцевій владі Троїцької об'єднаної територіальної громади

Вони створили Троїцьку громаду, бо вони і є громада


 


 

Схожі статті:

НовиниВ Сєвєродонецьку обговорили проблеми зелених зон

НовиниДецентралізація на Луганщині

НовиниДитячі майданчики в Сєвєродонецьку

ТВ 798 просмотрів