На Донеччині з‘явився журнал про життя Нью-Йорка

На Донеччині з‘явився журнал про життя Нью-Йорка

Агенція медійного росту «Або» запустила НьюЙоркер.City — онлайн-журнал про життя та зміни прифронтового селища Нью-Йорк, що у Торецькій громаді, поблизу окупованої Горлівки.

 

"Для нас запуск медіа саме у Нью-Йорку є символічним. Поряд із лінією розмежування має бути подібний ресурс. Він там має бути як символ підтримки місцевих жителів, які беруться за розбудову свого селища, а не сидять склавши руки. Він має стати частиною бренду селища, його нового обличчя, яке починає формуватися зусиллями небайдужих людей", — пояснює співзасновниця агенції Лєра Лауда.

У медіа працюють троє місцевих жительок — Надія Гордіюк, Валерія Панасенко та Крістіна Шевченко. Всі вони — відомі на місці активістки, ті, хто боровся за повернення селищу його історичної назви, втраченої у 1951 році.

Нагадаємо, у липні 2021-го тепер уже колишнє Новгородське знову стало Нью-Йорком.

" Усі три авторки вони поєднують роботу над сайтом з іншою зайнятістю, але цілком зможуть оновлювати сайт одним-двома матеріалами на день. А ми допомагатимемо з плануванням, фактчеком, пошуком тем та промоцією сайту, — каже Ольга Омельянчук. Нью-Йоркер.City має шість розділів і розповідатиме, зокрема, історії місцевих мешканців, новини про життя селища і, головне, — фіксуватиме зміни прифронтового Нью-Йорка".

Раз на кілька місяців агенція «Або» відправлятиме у відрядження в Нью-Йорк відомих журналістів, які готуватимуть звідти матеріали для власних медіа та сайту НьюЙоркер.City.

На прикладі Нью-Йорка «Або» планує відтестувати схему роботи медіа  у селищах і невеликих громадах: з простим функціоналом, невеликою кількістю контенту та 1-2 людьми, які зможуть забезпечувати роботу ресурсу.

"Невеликі селища часто знаходяться в інформаційній пустелі. Ми готові знаходити у таких громадах активних жителів, навчати їх роботі з контентом і надавати сайти на платформі The City на умовах франшизи: зі стартовим внеском в 15 тисяч гривень і щомісячним платежем у 1000 гривень. Власне, ми анонсуємо запуск ще одного продукту агенції «Або»та сітки медіа для селищ", — розповідає Лєра Лауда. За її словами, рекламна модель для подібних медіа не є релевантною, а грантова можлива лише для медіа на сході України й в будь-якому разі вона не є стабільною. Оптимальний варіант — залучення коштів місцевого бізнесу, який покриє стартовий внесок на створення сайту, франшизний платіж та ставку одного журналістае, але стабільне фінансування з інших джерел".

Схожі статті:

НовиниВідкритий конкурс на проведення ворк-шопів для журналістів Луганської області

НовиниПредставники та представниці громадськості та місцевих ЗМІ Луганщини запланували плідну співпрацю