На Донеччині обговорили питання захисту українського інформпростору

На Донеччині обговорили питання захисту українського інформпростору

На Донеччині обговорили питання захисту українського інформпростору в умовах російської окупації частини Донецької та Луганської областей., повідомляє ДОДА.

Питання захисту українського інформаційного простору в умовах російської окупації частини Донецької та Луганської областей обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк на зустрічі з представниками мовників і провайдерів Донеччини сьогодні, 4 жовтня, у Краматорську.

Учасники зустрічі зазначили, що по-різному повинна будуватися робота із окупованими, прифронтовими та вільними територіями.

Центральні органи влади повинні ухвалити рішення, які допоможуть захистити виробників українського інформаційного продукту та чинити спротив російському інформаційному впливу в регіонах, де тривають бойові дії.

«Ми як Донецька ОДА вже відновили повноцінну роботу обласного телеканалу Телеканал Донеччина TV. ДTV та розпочали поширення інформаційного бюлетеня «Донеччина» на прифронтових територіях, але це тільки малі кроки. Великі кроки можливі тільки з підтримкою держави», - зазначив Павло Кириленко.

Сьогодні місцеві мовники мали змогу поділитися власним баченням розвитку інформаційного простору Донеччини та умовами співпраці між органами державної влади та виробниками інформаційного продукту. «Пропозиції опрацюємо спільно та спільно втілюватимемо в життя, адже це становить не тільки місцевий, але й державний інтерес. Дякую всім учасникам обговорення за готовність говорити та слухати одне одного», - наголосив очільник області.

Схожі статті:

НовиниВідкритий конкурс на проведення ворк-шопів для журналістів Луганської області

НовиниПредставники та представниці громадськості та місцевих ЗМІ Луганщини запланували плідну співпрацю