Мрії про Україну

Мрії про Україну

Головною метою проекту «Мрії про Україну» є привернення уваги до подій на Сході України, формування активної громадської позиції, виховання у підростаючого покоління любові до України, патріотично-національної свідомості, бажання створювати сильну, вільну і незалежну Державу. 

Спілкуючись з нашими членами організації, ми дійшли до висновку, що під час перебуванні у зоні бойових дій малюнки, які привозили волонтери, були ковтком свіжого повітря. Саме тому їх розміщували у місцях дислокації та клали у бокові кишені. І це справляло надзвичайне враження.

З 2015р учасники АТО активно проводять уроки мужності у школах. По-перше, щоб висловити подяку за малюнки та довести, наскільки це було важливо. А по-друге, розповісти, що відбувається, хто такі ЗСУ і які їх функції, поговорити про батьківщину та чому її потрібно захищати.

Під час спілкування школярі неодноразово питали, що вони можуть зробити у боротьбі з ворогом, який їх може бути внесок. Було прийнято рішення проводити конкурс, а книгу – як результат конкурсу - направляти до воїнів та бібліотек навчальних закладів. Протягом 3-х років ми успішно провели 3 конкурси, результатом яких став друк 3-х книжок. У 2019 році проводимо конкурс «Мрії про Україну - 2019» за підтримки Українського культурного фонду.

Розвиток патріотичної, культурної молоді через літературно-поетичну творчість - це важливий шлях розвитку високої соціальної активності, духовності, любові до батьківщини і можливість становлення яскравої особистості та лідерських якостей патріота. Молодь, яка здатна до вираження своїх думок, - це творчі особистості, котрі формують громадську думку, що позитивно позначається на розвитку шкільних і студентських колективів. А значить, в цілому на розвитку громадянського суспільства.

Долучайтесь до нашого конкурсу - та надсилайте вірші ваших дітей за адресою: svato@i.ua

Довідка:

Результати конкурсу «Мрії про Україну» у 2018р: https://youtu.be/jUKyqxfT1DI

Спілка ветеранів АТО

 

Схожі статті:

НовиниВідбулась презентація брошури «У разі надзвичайної ситуації або війни»

НовиниВідбулися громадські обговорення Плану заходів Національної стратегії безбар’єрності

ПублікаціїДарина Красновецька закликала однолітків спробувати свої сили в нацвідборі на Дитяче Євробачення

ТВ 3667 просмотрів