Відбулась презентація брошури «У разі надзвичайної ситуації або війни»

Відбулась презентація брошури «У разі надзвичайної ситуації або війни»

23 червня відбулась презентація брошури «У разі надзвичайної ситуації або війни», яку розробили представники уряду й громадських організацій. Публікація містить практичні поради та рекомендації з інформаційної безпеки на основі українського та іноземного досвіду.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України разом із Державною службою з надзвичайних ситуацій, Міністерством оборони, Апаратом Головнокомандувача Збройних Сил України та громадськими організаціями презентували брошуру «У разі надзвичайної ситуації або війни». Публікація містить практичні поради й рекомендації з інформаційної безпеки, які враховують український та іноземний досвід.

«Нещодавня ескалація на кордонах України виявила величезний запит на практичні поради, як діяти звичайним людям. Страх і паніка, як відомо, є найкращим підґрунтям для проведення дезінформаційних операцій. Ми взяли за зразок шведську брошуру, яка є надзвичайно короткою, але при цьому містить практичні поради. Брошуру легко та швидко читати в момент безпосередньої небезпеки. Однією з найбільших її цінностей є поради, як поводити себе в інформаційному полі», — зазначила керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська.

За її словами, брошура буде розповсюджуватися як онлайн, так і в друкованому вигляді.

«Гібридна війна у ХХІ столітті – це не лише про обстріли – артилерійські чи зі стрілецької зброї. Ворог здійснює атаки в інформаційному просторі, намагаючись послабити нашу здатність чинити опір. Саме тому, кожен із нас має знати прості правила: якій інформації довіряти, які джерела слухати, як відрізнити фейк від правди та як не потрапити на гачок дезінформації», — підкреслив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Схожі статті:

НовиниВідбулися громадські обговорення Плану заходів Національної стратегії безбар’єрності

НовиниМрії про Україну

ПублікаціїДарина Красновецька закликала однолітків спробувати свої сили в нацвідборі на Дитяче Євробачення

ТВ 452 просмотру