Журналісти поспілкувались з очільниками Луганської та Донецької областей

Журналісти поспілкувались з очільниками Луганської та Донецької областей

11-12 вересня відбувся  «Донбас Медіа Форумі». Цього року в заході взяли участь майже 60 спікерів із 14 країн світу. Через епідеміологічні виклики учасники вперше працювали онлайн.
Тема цьогорічного Форуму – «Співпраця під час ізоляції». У програмі 18 дискусій та воркшопів від українських та зарубіжних експертів із Великобританії, Грузії, Угорщини, Естонії, Франції, Чехії, Швеції, Польща, Нідерланди, Боснія, Хорватія, Нікарагуа, Сальвадор.

Серед спікерів представники провідних медіа й ГО, органів місцевої та державної влади, регуляторів, а також правозахисники й аналітики.

В межах заходу відбулася панельна дискусія «Влада та журналісти: через діалог до порозуміння» за участю голів Луганської та Донецької облдержадміністрацій Сергій Гайдая та Павла Кириленка.

Протидія COVID-19, виклики, пов’язані з проведенням місцевих виборів,  джерела отримання обласною владою інформації -  ці та інші питання обговорювалися під час дискусії. «Задачу поставлено, щоб вибори пройшли чесно, без використання «брудних» технологій.  Звісно, проводиться серйозна робота.  Як би не розраховували ті чи інші політичні сили розгойдати ситуацію в частині можливості зриву на тій чи іншій виборчій дільниці чи в частині проведення фальсифікацій, максимум зусиль буде докладатися, щоб цього не допустити», - сказав очільник Донеччини Павло Кириленко під час дискусії, відповідаючи на гострі запитання представників ЗМІ. 

«Ми узяли на себе колосальну відповідальність, нам ні на кого буде вказувати пальцем, але за період роботи військово-цивільних адміністрацій ми продемонструємо, як можна ефективно управляти територіями. До яких би спекуляцій не вдавались політичні популісти, як тільки отримаємо висновки від СБУ та командування ООС щодо можливості проведення виборів, вони будуть призначені», – заявив очільник Луганщини Сергій Гайдай. Окрім складної безпекової ситуації, серед підстав, через які в деяких громадах Луганщини скасовані вибори, Сергій Гайдай зазначив бездіяльність місцевих органів влади. «Були тисячі звернень щодо введення ВЦА. Адже Лисичанськ сьогодні схожий на Прип’ять. Не стільки війна завдала шкоди місту, скільки чвари місцевих «царьків». У Сєвєродонецьку мер вісім разів поновлювався на посаді. Чи будуть вони «проти», якщо голова ВЦА усе бере під контроль? Безумовно – так!» – зазначив він.

Учасники дискусії порушили й питання ефективних інструментів комунікації між владою та громадськістю, а також підтримки місцевої преси. Очільник області повідомив, що найбільш оперативним інструментом для спілкування він вважає Фейсбук, особисто веде власну сторінку та спілкується у Месенджері з дописувачами. А також додав, що в області реалізується «Програма інформаційної реінтеграції та розвитку інформаційної сфери на 2020-2023 роки», в рамках якої укладені угоди з обласною газетою «Луганщина.ua», 16 реформованими виданнями та місцевим телебаченням.

 

Схожі статті:

НовиниДОНБАС МЕДІА ФОРУМ-2019: журналісти обговорювали стандарти і боротьбу з фейками

НовиниШостий Донбас Медіа Форум зібрав біля екранів більше 20 тисяч глядачів

НовиниЖурналісти обговорили роботу локальних медіа Сходу України

ТВ 377 просмотрів