Підсумки акції “Термінова допомога”

Підсумки акції “Термінова допомога”

Протягом квітня активісти організації “Медіапростір Україна” проводили акцію “Термінова допомога” за фінансової підтримки громадської організації “Східноєвропейська гуманітарна місія". Мета акції — підтримка населення із зони бойових дій, надання гуманітарної допомоги сім'ям ВПО за конкретними потребами кожної людини.

У Дніпропетровській області понад 55 тисяч переселенців. Більшість з них — це люди, які змогли вибратися з гарячих точок, вони залишаються у місті Дніпро завдяки доступності до транспортних маршрутів, та можливості повернутися додому. Кількість тих, хто змушений залишати свої будинки, зростає щодня.

Активісти ГО "Медіапростір Україна" підготували акцію “Термінова допомога”, аби швидко при приїзді із зони бойових дій без речей, або у разі хвороби людини, надати ліки, надати продукти, та все необхідне сім'ям ВПО.

Сім'ї, що взяли участь в акції, виїхали із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Сватівського району, Авдіївки, Мар'їнки, Слов'янська, Маріуполя, Ізюмського району.

Для більш зручної роботи було проведено анкетування для з'ясування потреб. Анкету було надіслано через соцмережі та месенджери. На кожну сім'ю створили картку бенефіциару, де одразу можна побачити склад сім'ї та потреби, за якими формувалися продуктові набори, гігієнічні засоби та придбано медичні препарати.

В рамках акції прийнято заявки від 42 сімей, в яких налічується 133 людини. З них 36 дітей (четверо дітей дітей до 3-х років), 69 жінок, 26 людей похилого віку, четверо людей із загостренням хронічних захворювань.
Люди хворіли на простудні захворювання через тривале знаходження без опалювання, через тривалу відсутність газу, електрики у місцях бойових дій та перебування у підвалах, погане харчування у людей загострилися хронічні захворювання.
Усього закуплено 73 упаковки 55 найменувань ліків на загальну суму 8 746 гривень 37 копійок. Ліки отримали 45 людей з 16 сімей, які переїхали до міста Дніпро.
Зараз їх стан покращився. На жаль, одна жінка досі знаходиться в лікарні через різке загострення хронічного захворювання. Молимося за її одужання.

Також було закуплено продукти на загальну суму 21 303 гривень 64 копійки, з яких формувалися продуктові набори в залежності від потреб кожної родини. Продукти отримали 133 людини. Для зручності набори формували для 42 сімей в залежності від кількості членів сім'ї.

Закуплено гігієнічні засоби на загальну суму 8035 гривень, а також дитячі памперси та вологі серветки для дітей до 3-х років на суму 920 гривень.

Ще одна з проблем ВПО — придбання корму для домашніх тварин. 8 сімей, яким допомагали в рамках акції, переїхали зі своїми котами та собаками. Вони отримали сухий корм для собак (6 пачок) та кішок (6 пачок), на загальну суму 432 гривні, якого вистачить на 2 тижні. Багато сімей виїхали без постільної білизни та рушників.

В рамках акції було закуплено простирадла, ковдри, подушки, простирадла, комплекти постільної білизни та рушники.

Квітень був найбільш активним щодо приїзду переселенців із Луганської та Донецької областей. Ми дуже раді, що так вчасно нам вдалося надати допомогу людям, які так багато пережили.

Схожі статті:

НовиниАкція “Термінова допомога”: видача ліків та продуктів

ПублікаціїГромадськість провела діалог із Дніпропетровськими судами про покращення доступу до правосуддя людей з інвалідністю

НовиниУ Дніпрі відбулась презентація результатів конкурсу есе серед школярів “Місто доступне для всіх”

ТВ 453 просмотру