Акція “Термінова допомога”: видача ліків та продуктів

Акція “Термінова допомога”: видача ліків та продуктів

У Дніпропетровській області вже понад 55 тисяч переселенців. Більшість — це люди, які змогли вибратися з гарячих точок. Кількість тих, хто змушений залишати свої будинки, зростає щодня.

Активісти ГО "Медіапростір Україна" організували у Дніпрі акцію “Термінова допомога” та видають ліки, продукти, та все необхідне для людей із районів активних бойових дій.

“Я прийшла отримати допомогу для себе та для сестри, вона зараз у лікарні, — розповідає Ганна, жителька Лисичанська, — два тижні ми провели під обстрілами, не могли одразу виїхати. У сестри після цього загострилось захворювання. Я теж хворію. На ліки грошів не вистачає. Що ми змогли так швидко впораатись з цією проблемою, це просто спасіння. Дякую волонтерам і за себе, і за сестру”.

Сьогодні видавали медичні препарати та продуктові набори переселенцям з Луганської області. Медикаменти та продукти сьогодні отримали 11 сімей. Це — 38 людей, з них 8 дітей та 4 пенсіонерів.

“Я раніше ніколи не думала, що буду займатися такою допомогою, — поділилася Тетяна Вергун, координаторка акції, — але у лютому я була тут, і знала, що допомога обов'язково знадобиться. Я сама з Луганської області, виїхала до Дніпра з сім'єю у 2014 році. Ми залишилися, знайшли роботу, та не стали повертатися. Але я пам'ятаю, як було важко покидати рідний дім, та починати все заново. Тому одразу вирішили допомагати тим, хто буде виїзжати. Наші активісти шукали житло, намагалися обладнати комусь житло найнеобхіднішим. Потім свої ресурси скінчилися, і ми почали шукати допомогу. Зараз працюємо завдяки підтримці Східноєвропейської гуманітарної місії. В принципі, в Дніпрі, добре організована допомога, працюють “гарячі лінії”, шелтери, є видача гуманітарної допомоги від громадських організацій. Наша акція спрямована на ті випадки, коли допомога потрібна саме зараз, коли ніколи чекати. Ось, з основних проблем, це хвороби. Люди виїзжають з районів бойових дій, захворілі, зі зниженим імунітетом, тому потрібно допомагати таким чином, щоб була можливість одразу все купити, та дати людині можливість стати на ноги. Працюємо за замовленнями. Поки зібрали потреби 20 сімей, це те, на що може вистачити коштів донорів. І продовжуємо далі шукати меценатів”.

Зараз активістами формуються пакети для ВПО з гігієнічних засобів та постільної білизни. Планується закупити ще продукти та корм для домашніх улюбленців.

#Urgenthelp_Dnipro

 

Схожі статті:

НовиниПідсумки акції “Термінова допомога”

НовиниТермінова допомога - Україна

Про організаціюDONATE

ТВ 857 просмотрів