Активісті Луганщини і Донеччини навчались роботі з медіа

Активісті Луганщини і Донеччини навчались роботі з медіа

Тренінг “Робота з медіа для громадських активістів" проведено для громадських активістів Луганської і Донецької областей. Заходи проведено з метою надання представникам організацій громадянського суспільства практичних навичок взаємодії зі ЗМІ та журналістами, формування візуального образу своїх організацій в мережі Інтернет та на існуючих онлайн-платформах, складання власних медіапланів.

 

У Луганській області працює багато громадських організацій, але не всі з них використовують медійні майданчики для власного просування і залучення нових людей. І якщо комунікаційна політика НГО всеукраїнського рівня, в яких працюють професійні фахівці, багато в чому системна, послідовна і збалансована, то місцеві громадські організації, де PR-діяльністю займається зазвичай хтось на громадських засадах, не завжди відповідає сьогоденню.

 

Багато організацій усвідомлюють потребу в інформаційному розвитку, але в силу обмеженості матеріальних і людських ресурсів, з викликами сьогоднішнього дня не справляються. Таким чином, очікувати ефективності інформаційного супроводу таких громадських структур навряд чи представляється логічним. Але ж, вплив громадських організацій багато в чому базується на їх присутності в інформаційному просторі. Чим більше жителів дізнається про діяльність громадських об'єднань, зокрема, про їх допомогу людям і різним соціальним групам, та чим більше ці об'єднання спираються на підтримку частини населення території, тим більше з їх громадянськими ініціативами вважається і місцева влада.

 

Тому навчання активістів медіаграмотності, даючи повну інформацію про роботу сучасних медіа, і можливості роботи організацій необхідне. Особливо акцентувати увагу НГО на інформаційному супроводі, як одному з найпростіших напрямків діяльності організації в зв'язках з громадськістю (з поєднанням екількох форм медійної роботи, включаючи інформаційний супровід, PR, рекламу, іміджмейкінг, проведення інформаційних кампаній. Завдяки такому підходу організації, пройшовши навчання, зможуть зробити більш результативною свою роботу, як в плані вирішення соціально значущих проблем, так підвищення активності НДО, і зміцнення місцевих громад.

В ході тренінгів учасники ознайомились з видами медіа та особливостями подачі інформації, навчались написанню прес-анонсів та прес-релізів, розробки медіа-планів, розширили знання щодо роботи в соцмережах та взаємодії зі ЗМІ.

Учасники тренінгу ознайомились з роботою платформи “Громадськість Луганщини й Донеччини”, яка дає можливість обміну досвідом між активістами двох областей, та навчились працювати з цим інтернет-ресурсом.

Тренінги організовано в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Схожі статті:

НовиниНавчання за проєктом «Створення інтерактивної відеостудії ProBusiness Studio: чути, бачити, змінювати»

НовиниВидання LIGA.net організовує тренінг з монетизації ЗМІ

НовиниТренінг із сучасної STREET-фотографії