У Дніпрі відбулась презентація результатів конкурсу есе серед школярів “Місто доступне для всіх”

У Дніпрі відбулась презентація результатів конкурсу есе серед школярів “Місто доступне для всіх”

19 лютого 2019 року відбулась прес-конференція щодо діяльності Громадської організації «Дніпропетровський регіональний центр прав людини» в проекті «Громадянська кампанія з підвищення громадської активності та захисту прав людей з інвалідністю в Дніпропетровській області».

Участь в заході взяли представники навчальних закладів, ЗМІ, НУО та громадськості.
Під час прес-конференції експертами проекту були презентовані результати дослідження Правових та соціальних проблем людей з інвалідністю в містах Дніпропетровської області, детально ознайомитись з якими можна за посиланням: https://www.facebook.com/drcpl/insights/?referrer=page_insights_tab_button 

Учні навчальних закладів Дніпропетровської області, які брали участь та стали переможцями в конкурсі на краще тематичне есе «Місто доступне для всіх», виступили з презентаціями своїх робіт та отримали призи від організаторів.

«Наша країна є Європою, але ж європейські стандарти не дуже розповсюджені, - поділився Артур Коваленко, учень 10-го класу Перещепинського ООЗ№1, - Я хочу, щоб у нашому місті було комфортно всім людям, тому і вирішив присвятити свій твір цій темі».
«Так вийшло, що моя сусідка хвора на ДЦП, тому я знаю, як непросто живеться людям з такою хворобою, - розказала Олена Гринько, учениця 10-го класу Перещепинського ООЗ№1, - своє есе я присвятила саме їй».
«В нашому місті, яке було створено за радянських часів, мало зроблено для людей з інвалідністю, - поділився Максим Куждін, 11-класник Криворізької школи №114, - Я дуже хочу, щоб наше місто змінювалося та ставало кращим. Моя робота присвячена саме цьому».

Діяльність здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні в рамках Проекту «Громадянська кампанія з підвищення громадської активності та захисту прав людей з інвалідністю в Дніпропетровській області» 

 

Схожі статті:

ПублікаціїГромадськість провела діалог із Дніпропетровськими судами про покращення доступу до правосуддя людей з інвалідністю

ПублікаціїНа своєму досвіді я бачу, що все працює, треба тільки мати бажання, - Микола Надуличний

ПублікаціїДержслужбовці навчалися комунікувати із людьми з інвалідністю

ТВ 802 просмотру