Сайт Evacuation: усі можливості для евакуйованих українців в одному місці

Сайт Evacuation: усі можливості для евакуйованих українців в одному місці

Мережа "Або" розробила сайт для евакуйованих українців.

Тисячі українських і закордонних волонтерів створили безліч телеграм-каналів, чат-ботів, сторінок у різних соцмережах, платформ для людей, які були змушені виїхати з рідного дому. Однак у потрібний момент знайти інформацію дуже складно, адже її дуже багато і вона не систематизована. 

Саме для об’єднання усього, що є, систематизації, ґрунтовного пояснення створено сайт Evacuation.

 

Про що сайт

Контент платформи спрямований на людей, які переїхали всередині України та за кордон. А також для об’єднання усієї допомоги, яку пропонують постраждалим.

“Зараз є дуже багато інформації про допомогу вимушеним переселенцям. Вони розкидані по різних групах, чатах і хто знає ще де. Ми це все будемо збирати, перевіряти, систематизувати і подавати в зручному форматі. Для українців, які опинилися у кризовій, стресовій ситуації важливо спростити пошук того, де можна зупинитися, як виїхати за кордон і що власне робити там”, – пояснює співзасновниця агенції “Або”, якій належить новий сайт, Лєра Лауда.

Сайт поділений на розділи:

 Евакуація;

Транспорт;

 Житло;

Допомога;

 Робота;

 Документи;

 Медицина;

Діти;

Тварини;

Психологічна допомога;

Освіта;

Історії людей.

 

Розповідаємо про увесь корисний досвід від планування евакуації до облаштування життя на новому місці. Житло, робота, освіта у містах західної України. А також усі нюанси життя за кордоном: в ЄС та за його межами.

“У нас є встановлений контакт з різними волонтерськими центрами й іншими організаціями. Є європейські партнери, які докладно і кваліфіковано пояснюють, яку допомогу можуть отримати українці в ЄС. Наприклад, безкоштовну медичну допомогу, яку ті ж європейці не можуть отримати без дорого страхового полісу. За допомогою саме європейських партнерів, які на місцях, пояснювати усі нюанси українцям”, – ділиться Лєра планами.

 

Зараз інформація є, але вона базується на досвіді окремих людей, які виїхали і намагаються щось вирішити в режимі пожежі. А потрібні також більш узагальнені дані. 

 

“Ми прагнемо давати цю інформацію ґрунтовно і спрощувати людям життя наскільки це зараз взагалі можливо. На цьому етапі така місія ресурсу, а далі будемо дивитися у що може перерости сайт, коли війна завершиться. Зараз маємо очевидний запит на такий ресурс”, – додає співзасновниця агенції.

 

Ще один напрямок роботи сайту – реальний досвід людей, яким довелося покинути рідний дім. Як трагічними, так і тими, які мотивують починати все з нуля. Розповідями волонтерів, які роблять нереально важку морально і фізично роботу, але не зупиняються.

“Ми хочемо зібрати поради фахівців: психологів, лікарів, фінансових консультантів, юристів. Аби кожен, хто змушений покинути дім, міг без проблем отримати відповіді на питання, які турбують. Міг дізнатися про усі варіанти допомоги та налагодити своє життя, почати знову заробляти і допомогти запустити економіку держави. Адже окрім фронту, тут в тилу чи за кордоном, нам усім необхідно працювати, витрачати, жити. Мають відбуватися фінансові операції, це важливий елемент перемоги”, – каже редакторка новоствореного сайту Настя Абрамець.

Команда сайту

Раніше команда Evacuation працювала над сайтом “О, Море” – ресурсом про відпочинок на українському і закордонному узбережжі.

“Війна перевернула життя з ніг на голову. Раніше ми писали про відпочинок, туристичний бізнес та перспективи українського узбережжя. Сьогодні ми пишемо про те, як виїхати звідти, щоб залишитися живим. Раніше ми писали про найкращі варіанти відпочинку за кордоном, сьогодні про те, як перетнути кордон та влаштуватися на новому місці”, – каже Настя. 

Редакція також співпрацює з членами медіабатальйону (це команда людей, які зараз наповнюють майже 60 локальних сайтів агенції “Або”). Приймаємо тексти людей, які хочуть поділитися власним досвідом, на волонтерських засадах. Присилати їх можна на пошту: evacuation.city@gmail.com.

“Ми переконані, що війна завершиться нашою перемогою. Україна швидко відбудує морські курорти, більше того, ми знову зможемо писати про відпочинок в нашому Криму. Українці повернуться з-за кордону і будуть їздити туди як заможні туристи квітучої країни. А ще ми знов прийматимемо мільйони іноземних туристів у нашій дивовижній країні”, – додає редакторка.

Схожі статті:

НовиниВідбулась презентація брошури «У разі надзвичайної ситуації або війни»

НовиниВідбулися громадські обговорення Плану заходів Національної стратегії безбар’єрності

НовиниМрії про Україну

ТВ 438 просмотрів