Соціальний проект «Дослідження джерел фінансування місцевих медіа»

Соціальний проект «Дослідження джерел фінансування місцевих медіа»

ГО «Медіапростір Україна» впроваджує соціальний проект «Дослідження джерел фінансування місцевих медіа».

«Вивчаючи ситуацію місцевих медіа на Луганщини, ми прийшли до висновку, що редакції не можуть нормально розвиватися через брак грошей, — розповіла керівник проекту Тетяна Вергун, — тому головне для наших редакцій – шукати шляхи розвитку через вивчення можливостей фінансування ЗМІ. Але спочатку потрібно отримати повну картину щодо роботи ЗМІ та сьогоднішнього фінансового стану. Також це цікаво з точки зору роздержавлення комунальних засобів масової інформації».

Проект поширюється на всю територію України. Луганська область стала першою у дослідженні. Ініціативу реалізує партнерська організація «Луганський прес-клуб».

Перший етап дослідження передбачує виявлення місцевих ЗМІ, вивчення їх стану, наявності веб-сайтів, а також опитування щодо фінансування ЗМІ.

За результатами першого етапу моніторингу буде складено буклет для підприємців.

Проект підтримано представниками бізнесу.  «Бізнес цікавить сучасний стан фінансування ЗМІ, — поділився Руслан Шугаєв, координатор по роботі з підприємцями ГО «Медіапростір Україна», представник Регіональної ради підприємців при Дніпропетровській ОДА, —  отримати картину щодо роботи ЗМІ та реклами, як вона працює, як знайти комфортні шляхи для співпраці підприємців та ЗМІ у сьогоднішніх умовах розвитку інтернету. Для нас це важливо».

Дослідження на Луганщині планується здійснити до 15 листопада. Потім проектом передбачено моніторинг Донеччини та інших областей України.

ТВ 602 просмотру