В Донецькій області з’явилася друкована газета для сіл буферної зони

В Донецькій області з’явилася друкована газета для сіл буферної зони

Перше число друкованої газети «ГРОМАДА Схід» отримали мешканці сіл 20-кілометрової зони вздовж лінії розмежування на Донеччині. Про це повідомляє ГО "Донецький прес-клуб".

Газета виходитиме з вересня 2019 року два рази на місяць накладом 30 тисяч примірників, розповсюджуватиметься у понад 100 населених пунктах Донецької області. Наступного року вона з’явиться також на Луганщині.

Проект видання друкованої газети для сільських мешканців реалізує благодійний фонд «Карітас Маріуполь» за підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Він спрямований також на тимчасове працевлаштування читачів газети - через створення мережі сільських кореспондентів і розповсюдників, а також надання селянам додаткової кваліфікації локальних медіатренерів. Для проведення медатренінгів і інформаційної підтримки проекту у національному медійному просторі 3 вересня було підписано меморандум про співробітництво з ГО «Донецький прес-клуб» (Київ), а 3-4 вересня виконавча директорка організації Тетяна Строй провела серію пілотних медіатренінгів у Маріуполі, Талаківці, Мирному, Кураховому та Волновасі. Планується, що наступну серію локальних медіатренінгів у своїх громадах будуть проводити вже сертифіковані місцеві жителі.

За словами керівника проекту і головного редактора газети «ГРОМАДА Схід» Інни Юр’євої, для додаткового заробітку селян у межах проекту заплановано створення не менш ніж 16 тимчасових робочих місць на місяць. Перевага віддаватиметься людям, які знаходяться в найбільш кризових ситуаціях. Наразі до роботи над проектом вже залучені близько 10 переселенців і людей з інвалідністю.

Також проектом передбачена адвокаційна активність – допомога читачам у вирішенні їхніх проблем. Виявлення проблем відбуватиметься через інструменти зворотнього зв’язку (колл-центр, сайт, соцмережі), вирішення – через пряму комунікацію журналістів і юристів проекту з органами влади.

Схожі статті:

ПублікаціїПерехід на інноваційні рейки: як галузь медійних комунікацій змінилась за 2018 рік

НовиниУ Сєвєродонецьку обговорили розвиток комунікаційної сфери