Підсумки проєкту зі створення платформи «Медіапростір-онлайн»

Підсумки проєкту зі створення платформи «Медіапростір-онлайн»

23 липня відбулося засідання робочої групи з обговорення підсумків проєкту «Створення дискусійного інтернет-майданчику для журналістів та громадських активістів Луганської області «Медіапростір-онлайн» на базі платформи ZOOM».

 

23 липня відбулося засідання робочої групи з обговорення підсумків проєкту «Створення дискусійного інтернет-майданчику для журналістів та громадських активістів Луганської області «Медіапростір-онлайн» на базі платформи ZOOM».

Проєкт направлений на об’єднання журналістів та громадських активістів Луганської області задля подолання проблем, викликаних карантинними заходами у зв’язку з коронавірусною інфекцією. В рамках проєкту створено Інтернет-майданчик, за допомогою якого журналісти спілкуться онлайн. За допомогою опитувань, онлайн-дискусій він допоміг узагальнити проблеми редакцій та журналістів, та скласти план щодо їх подолання.
Крім того, в рамках проєкту проведено воркшопи онлайн, які дозволили журналістам, блогерам та активістам Луганської області обмінятися досвідом щодо роботи онлайн, управління редакцією у режиму віддаленої роботи співробітників, користування онлайн-інструментами.

«Ми провели аналіз проблем місцевих редакцій і створюємо мапу, яку ми додамо до звіту проєкту. В неї включені всі проблеми, що були обговорені на наших конференціях. Та надішлемо всім учасникам проєкту, громадським та міжнародним організаціям, – зазначила Тетяна Вергун, координаторка проєкту «Медіапростір-онлайн», – Крім того, проведено аналіз освітніх потреб журналістів. Ми з'ясували, на що потрібно звернути увагу. Головне для майбутніх освітніх заходів, редакції хочуть навчитися заробляти гроші та редактори хотіли би управляти редакціями більш ефективно».

Складено перспективний план роботи інтернет-майданчику «Медіапростір-онлайн». Заплановано зустрічі два рази на місяць із журналістами, в тому числі список тем окреслює зустрічі з представниками місцевої влади, активістами, спеціалістами різних сфер діяльності. «Заплановано деякі зустрічі у форматі прес-конференцій, що допоможе журналістам зробити власний контент для своїх медіа», – підкреслив Максим Бєлін.

«Вважаю, що проєкт щодо комунікації між журналістами та органами влади успішно завершений. Я думаю, що кожен з нас деякими знаннями збагатився щодо подачі матеріалів та їх підготовки Дуже сподіваємось на подальшу активну співпрацю в різних форматах: престури, зустрічі, конференції. Ми будемо всі форми підтримувати. Сподіваюсь на подальшу ефективну співпрацю», – зазначив Андрій Зайцев, заступник директора Департаменту масових комунікацій ЛОДА.

Чергову зустріч дискусійного майданчику «Медіапростір-онлайн» заплановано на 15 серпня. Заплановано обговорити інтернет-ресурси, гранти та навчальні можливості для журналістів.

Захід організовано в межах проєкту «Створення дискусійного інтернет-майданчику для журналістів та громадських активістів Луганської області «Медіапростір-онлайн» на базі платформи ZOOM», який впроваджується організацією «Медіапростір Україна» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Схожі статті:

НовиниВ Сєвєродонецьку обговорили проблеми зелених зон

НовиниДецентралізація на Луганщині

НовиниДитячі майданчики в Сєвєродонецьку