Як проходить монетизація субсидій на Луганщині

Як проходить монетизація субсидій на Луганщині

Про нові механізми виплати житлових субсидій розповіла заступник директора Департаменту - начальник управління соціальних гарантій і компенсацій Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гаркавець.

82675 сімей Луганщини отримують в березні субсидію в готівковій формі. З них пенсіонерів - 71,2%. Останнім субсидія надходить разом з пенсією через відділення Укрпошти або через відділення банків, які здійснюють виплату пенсій.

Олена Гаркавець повідомила, що надання пільг і субсидій здійснюється поетапно, в Зокрема, 1 січня 2019 в грошовій формі надаються субсидії тим домогосподарствам, які вперше звертаються за її отриманням.

З травня 2019 субсидії будут надаватися в грошовій формі всім домогосподарствам, які їх будуть отримувати в неопалювальний період. Також планується розпочати надання в грошовій формі пільг на оплату житлово-комунальних послуг. З жовтня 2019 грошова форма охопить всіх одержувачів пільг і житлових субсидій. Отримані громадянами кошти необхідно направляти саме на оплату цих послуг.

Сума субсидії перераховується Мінсоцполітики безпосередньо на персональні облікові записи одержувачів субсидії, з яких кошти спрямовуються на оплату житлово-комунальних послуг, про що банк буде повідомляти одержувачам субсидії смс-повідомленням.

Зараз працюють два механізму надання житлових субсидій, які передбачають перерахування коштів у безготівковій формі на рахунок для виплати житлових субсидій в АТ «Ощадбанк» і виплату готівки безпосередньо одержувачам субсидій.

З 1 січня 2019 житлові субсидії в безготівковій формі надаються сім'ям, вперше звернулися за її отриманням і яким призначено субсидію з 2019 року.

З березня 2019 введений механізм виплати субсидій у готівковій формі сім'ям, яким був призначений субсидію з 2018 року. Тому субсидія за лютий 2019 буде виплачена пенсіонерам, якщо вони отримують пенсію на картку банківської установи (гроші надійдуть разом з пенсією), пенсіонерам, яким приносять пенсію додому (разом з пенсією листоноша принесе і субсидію), та особам, які не отримують пенсію (гроші будуть видають у відділеннях АТ «Ощадбанк» грошовим переказом «Швидка копійка»).

Олена Юріївна зазначила, що з березня таке поняття як обов'язковий платіж скасовується. Субсідіанти отримують всю суму допомоги на руки і повинні самостійно розрахуватися за спожитий в лютому газ, електроенергію, воду і тепло. Монетізірованая субсидія, яка залишиться після оплати комуналки, може бути використана на власний розсуд.

 

Схожі статті:

ПублікаціїП'ять запитань про субсидію.Що потрібно знати

НовиниВ Сєвєродонецьку обговорили проблеми зелених зон

НовиниДецентралізація на Луганщині

ТВ 750 просмотрів