Журналісти обговорювали особливості інтерв'ю в умовах карантину

Журналісти обговорювали особливості інтерв'ю в умовах карантину

02 липня відбувся воркшоп серії «Віртуальна редакція». В заході взяли участь журналісти Луганщини.

«Стрімкий розвиток сучасних IT технологій безумовно впливає на сферу медіа. Ще 10 років тому ми й уявити не могли, що соціальні мережі будуть давати нашим онлайн ресурсів до 70% трафіку. Не було можливо налагодити повноцінну роботу редакції на віддаленій основі. Сьогодні технології дозволяють вести повноцінні комунікації в колективі, налагодити документообіг, зустрічатися і брати інтерв'ю у наших героїв, буквально не виходячи з дому. Тому ми і намагаємося постійно бути в курсі найсвіжіших тенденцій в IT сфері, організовувати тренінги, воркшопи, зустрічі для обміну інформацією. Відстати сьогодні в технічної складової нашої роботи — однозначно завтра втратити конкурентоспроможність на медіа-ринку», – зазначив Максим Бєлін, координатор по роботі з медіа ГО «Луганський прес-клуб».

Обговорили особливості інтерв'ю в умовах карантину, пов'язаного з COVID-19. Усі зазначали, що працювати стало складніше. Переважно через те, що респонденти часто з недовірою відносяться до людей, коли з ними немає особистого спілкування. Журналісти обмінялися досвідом щодо отримання інтерв'ю по телефону або інтернет.

«Я, наприклад, роблю такі кроки. По-перше, телефоную людині, знайомлюсь, називаю тему інтерв'ю та список питань, які би хотілося обговорити. Потім на електронну пошту надсилаю лист від організації з темою та списком питань. Потім вже спілкуємося телефоном або в месенджерах», – зазначила Тетяна Вергун, керівник ГО «Медіапростір Україна».

«При проведенні дистанційного інтерв'ю, результат, за згодою співбесідника, можна надати у двох форматах. По-перше, у короткій текстовій версії, по-друге у відео з онлайн-зустрічі. Це забезпечить зручність отримання інформації для різних цільових аудиторій. І для тих, хто хоче швидко дізнатись найголовніше, і для тих, кому цікава саме особа, в якої беруть інтерв'ю», – зазначив журналіст з досвідом дистанційної роботи Сергій Горєлов.

Журналісти обговорили програми, за допомогою яких можна записувати інтерв'ю по телефону та онлайн, способи перетворення мови в текст.

В рамках воркшопів заплановано обговорити роботу з соціальними мережами, більш детально зупинитися та таких платформах як Facebook, Instagram, Telegram, обговорити роботу з QR-кодами.

Наступна онлайн-зустріч буде присвячена якісному оформленню лонгрідів на прикладі використання платформи Tilda.

Серія воркшопів «Віртуальна редакція» продовжиться до 16 липня. Долучитися до роботи можна, зареєструвавшись за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNx1Wvx0fsx4Og2RgLYsN6WJl2w7pTwybRrKgR4gydW390sA/viewform

Захід організовано в межах проєкту «Створення дискусійного інтернет-майданчику для журналістів та громадських активістів Луганської області «Медіапростір-онлайн» на базі платформи ZOOM», який впроваджується організацією «Медіапростір Україна» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Схожі статті:

НовиниВ Сєвєродонецьку обговорили проблеми зелених зон

НовиниДецентралізація на Луганщині

НовиниДитячі майданчики в Сєвєродонецьку